Tarieven en vergoedingen

Praktijk Lignum biedt zorg aan volwassenen (18 jaar en ouder) vanuit:

  • Generalistische Basis-GGZ
  • Onverzekerde zorgproducten (OVP)
  • Zorg betaald door de werkgever
  • Coaching
 • Voor alle behandeling en coaching geldt dat een kosteloos kennismakingsgesprek mogelijk is (ca. 30 minuten).

Behandelingen en kosten:

Praktijk Lignum heeft op dit moment geen contracten afgesloten met verzekeraars en brengt de kosten voor behandeling bij u in rekening aan het eind van de behandeling (op verzoek kan dit eventueel per sessie of in termijnen). U kunt deze dan, afhankelijk van de vergoeding die uw verzekeraar u biedt, (deels) terugkrijgen van uw verzekering. Een behandelsessie duurt 45-50 min.

Verzekerde zorg:

Hiervoor is een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist nodig. U krijgt een verwijsbrief als er sprake is van psychische klachten waarbij de verwijzer vermoedt dat er sprake is van een DSM-diagnose.

Wordt tijdens de intake bevestigd dat uw klachten inderdaad aansluiten bij een DSM-diagnose binnen het vergoede pakket? Dan komt u in aanmerking voor een (deels) vergoede behandeling vanuit de basisverzekering. Houdt hierbij rekening met uw eigen risico, dat in rekening wordt gebracht door uw zorgverzekeraar.

Vraag zelf na bij uw zorgverzekeraar wat de vergoeding van uw polis is voordat we van start gaan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Houd er rekening mee dat (zowel bij contract als bij geen contract) er altijd een deel door uzelf moet worden betaald, tenzij u een restitutiepolis hebt.

De tarieven die Praktijk Lignum rekent voor behandeling zijn vastgesteld door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit). Directe tijd is een behandelsessie of ander direct (telefonisch) contact met u, indirecte tijd is administratietijd zoals verslaglegging van de gesprekken of intake- en afsluitbrief naar verwijzer.

NZA-tarief 2020:

    • Zorgproduct kort: € 503,47. Voor lichte stoornis die weinig dagelijkse beperkingen met zich meebrengt. Maximale duur van de behandeling in directe en indirecte tijd is 290 minuten (reken op max. 4 behandelsessies inclusief intake).
    • Zorgproduct middel: € 853,38. Voor matig ernstige problematiek die waarneembare beperkingen met zich meebrengen in het dagelijkse leven . Maximale duur van de behandeling in directe en indirecte tijd is 495 minuten (reken op max. 7 behandelsessies inclusief intake) .
    • Zorgproduct intensief: € 1.383,65. Voor ernstige problematiek waarbij sprake is van uitval of substantiële beperkingen in het dagelijks leven. Maximale duur van de behandeling in directe en indirecte tijd is 750 minuten (reken op maximaal 10 behandelsessies inclusief intake).
    • Onvolledig Traject: € 219,78. Als na de intake toch wordt besloten geen behandeling aan te gaan. Maximale duur van de behandeling in directe en indirecte tijd is 120 minuten.

Niet verzekerde zorg:

Wanneer er bij u geen sprake is van een DSM-diagnose, of sprake is van een DSM-diagnose die buiten het verzekerde pakket valt, dan kan er geen vergoeding worden aangevraagd bij uw verzekeraar vanuit de basisverzekering. Ook dan geldt het door de NZA vastgestelde particuliere maximumtarief (€110,27 voor Onverzekerd Product (OVP), Praktijk Lignum rekent € 100,- per sessie (45-50 min).

Dit geldt bijvoorbeeld voor behandeling van werkgerelateerde problematiek zoals burn-out, spanningsklachten,  rouw, levensfase- of relatieproblematiek.

Heel soms kan wel een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk zijn vanuit de aanvullende verzekering, bijvoorbeeld bij het volgen van Mindfulness. Vraag zelf na bij uw zorgverzekeraar wat eventueel de vergoeding van uw aanvullende polis is voordat we van start gaan. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Behandeling via het Instituut voor Psychotrauma/werkgever:

Deze behandeling wordt via uw werkgever betaald, of via het Instituut voor Psychotrauma als uw werkgever een contract heeft met het IVP.

Behandeling afzeggen:

Indien u een afspraak wilt afzeggen dan kan dit kosteloos tot 24 uur van tevoren (per mail, whatsapp of telefonisch). Indien u te laat afzegt of u bent zonder berichtgeving niet aanwezig op de afspraak, dan brengt praktijk Lignum een vergoeding van  €50,-  bij u in rekening (deze wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar).

Coaching en kosten:

Coaching staat los van psychische klachten of zorgverzekeringswet en wordt nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast is coaching niet vrijgesteld van BTW, zoals behandeling dat wel is.

Tarief voor coaching (particulieren) per 50 minuten: €100,- (incl. BTW). Indien u te laat afzegt of u bent zonder berichtgeving niet aanwezig op de afspraak, dan brengt praktijk Lignum een vergoeding van  €50,-  bij u in rekening.